Članovi Predsjedništva BiH sastali se sa Várhelyjem

Vijesti 11. mar 202218:37 2 komentara
Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik razgovarali su u Antaliji sa EU povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyjem

Članovi Predsjedništva BiH i povjerenik Várhely razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji i europskom putu Bosne i Hercegovine na marginama Antalijskog diplomatskog foruma u Antaliji.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, i modalitetima za unapređenje rada i funkcioniranja svih razina vlasti u cilju što skorijeg sticanja kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili opredijeljenost za intenziviranje aktivnosti na europskom putu Bosne i Hercegovine, koji je u interesu svih njezinih građana.

Povjerenik EU za susjedstvo i proširenje pozvao je članove Predsjedništva BiH na ubrzaniji rad na reformama, koje su neophodne za dobijanje kandidatskog statusa. Konkretni koraci i progres na europskom putu u interesu je Bosne i Hercegovine, regije, kao i Europske unije, zaključeno je prigodom susreta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pahor se sastao sa Džaferovićem i Dodikom: EU ne smije zaboraviti BiH

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare