Čolan o dešavanjima u vezi košarkaškog Final Foura: Poražavajuća situacija

Vijesti 10. jun 202114:07 > 14:08 0 komentara
N1

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kazao je da je jedna poražavajuća situacija kada je u pitanju odigravanje Final Foura i nedolazak Igokee, Sparsa i Borca na završnicu prvenstva BiH što, kako je naveo, zaista baca jednu mrlju na rad Košarkaškog saveza i sve ono što se uradilo protekle dvije godine.

“Jednom ovakvim stvarima se treba stati ukraj i reći ne, da prvenstvo BiH treba da bude prioritet za sve klubove, a nakon toga ostala regionalna takmičenja”, naveo je Čolan za N1.

Kako je kazao, odluke su se donosile i mijenjale u dogovoru sa klubovima. Na reakcije klubova kaže da je suvišno davati komenatr.

“Ja razumijem klubove, da je ovo kraj jedne sezone nakon koje su svi imali odlične rezultate. Komesar takmičenja je izbacio bilten sa kaznama prema propozicijama. Nakon što je bilten došao, ja sam proslijedio pouku o pravnom lijeku, tj. dao klubovima mogućnost, ali smo produžili rok za žalbu, to je ponedjeljak 12. do 12 sati prema Takmičarskoj komisiji. Dat ćemo im rok da se izjasne obzirom na problematiku i složenost postupka, da se izjasne i daju svoju odluke koje mora da verifikuje i Upravni odbor”, naveo je Čolan.

Prethodnog vikenda desio se skandal koji je uzdrmao bh. košarku zbog pobune tri kluba u vezi odigravanja Final Foura prvenstva BiH za košarkaše.

Igokea, Sparsi i Borac odlučili su ne pristupiti Final Fouru, a jedini tim koji je pristao organizovati završnicu i pojaviti se na istoj je HKK Široki Brijeg koji je na kraju i proglašen prvakaom Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/21.

Danas je komesar Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše Nadir Koredžija donio odluku da se Igokea, Sparsi i Borac zbog odbijanja igranja Final Foura izbace u niži rang takmičenja, te da se pomenuti klubovi kaze sa po 3.000 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!