Čolo smatra da Zvizdić neće napustiti SDA

Vijesti 25. maj 202115:31 3 komentara
N1

Poslanica Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Alma Čolo smatra da visoki dužnosnik te stranke i dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić neće napustiti Stranku demokratske akcije.

“Možda sam optimista. Ne znam zbog čega je on nezadovoljan u SDA, mogu samo da pretpostavljam, ali ne bih da pretpostavljam”, dodala je Čolo.

Iz nedavnih medijskih istupa Zvizdića dalo se naslutiti da bi on mogao napustiti stranku, a lider SDA Bakir Izetbegović ranije je kazao da se neprisustvo Zvizdića sjednici Predsjedništva i jučerašnjoj sjednici Kolegija stranke naslućuje njegova odluka

“Volio bih da ostane s nama on je zaslužan i kompetentan rukovodilac u stranci, ali kako god odluči valja nam dalje živjeti i izbjeći teške riječi”, kazao je Izetbegović, podsjetivši i na ranije odlaske iz stranke nakon kojih je SDA ostala na nogama i ostat će.

SDA, kaže Izetbegović, treba narodu i državi Bosni i Hercegovini i bez obzira na povremene krize koje imaju i druge stranke koje gube svoje članstvo, ona ostaje jaka politička partija u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare