Ćosić: Dočekali smo najdržaeg gosta srpskog patrijarha

Vijesti 17. okt 202117:33 > 18:20 2 komentara
F.Z./N1

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da su danas dočekali najdražeg gosta - srpskog patrijarha Porfirija, te istakao da je ovo grad stradalnik u kome živi 65.000 ljudi, dobre duše i dobrih domaćina čija je želja da u svakom segmentu idu naprijed.

“Građani Istočnog Sarajeva danas su dočekali i dočekuju najdražeg gosta – gosta u kome vide vjeru, nadu i kome se mole da se on za njih moli Bogu i Hristu, da učinimo da sve nedaće ovoga svijeta prođu pored nas i da zajedno, kako srpski, tako i svi ostali narodi, na ovim prostorima, u Republici Srpskoj i BiH žive zajedno u miru, slozi i razumijevanju“, izjavio je Ćosić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Nakon sastanka sa Profirijem, koji je stigao u pratnji mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, Ćosić je da sa ostalima iz Gradske uprave, načelnicima opština i narodnim poslanicima zamolio patrijarha da se moli Bogu za građane Istočnog Sarajeva i širi priču o onome šta je ovaj grad.

“Radujemo se što će do kraja dana patrijarh srpski, nakon jučerašnje posjete Sarajevu, danas boraviti u Istočnom Sarajevu i siguran sam da će biti prilike da u narednom periodu i u narednim godinama ovdje dolazi dobrim povodom”, istakao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u pratnji mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma u Istočno Sarajevo gdje su ih dočekali gradonačelnik Ćosić i načelnici šest opština koje su u sastavu grada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Patrijarh Porfirije jutros je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh boravi u dvodnevnoj posjeti Mitropoliji povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare