Čović: Bez izmjena Izbornog zakona BiH neće opstati kao država

Vijesti 09. sep. 202114:31 > 17:00
Podijeli:
Dragan Čović
Izvor: Dragan Čović (FENA)

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović ocijenio je u četvrtak kako BiH kao država neće moći opstati ne dogovore li se izmjene izbornih pravila kojima će se osigurati legitimno predstavljanje različitih etničkih skupina u tijelima vlasti.

Čović je novinarima u Grabovici kazao kako potpuno razumije i prihvaća ocjene visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta o stanju u toj zemlji opisavši pristup njemačkog političara odmjerenim i izbalansiranim.

“Mislim da Christian Schmidt kao visoki predstavnik u BiH nije na bilo čijoj strani. I kada je govorio o ovome da imamo problem legitimnog predstavljanja govorio je i o zaštiti Bosne i Hercegovine. Jer, ako toga ne bude neće biti ni Bosne i Hercegovine. On samo štiti BiH i sva tri naroda i sve žitelje BiH”, kazao je Čović.

Čović je u četvrtak najavio kako će se razgovori o promjenama Izbornog zakona u BiH intenzivirati tijekom rujna s ciljem da se do kraja godine postigne konačni dogovor na temelju postojećih ustavnih rješenja koja će vrijediti sve dok se ne donese neki novi ustav.

“Cilj je da BiH da profunkcionira kao normalna država. Dok je ovakav Ustav njega ćemo slijepo podržavati”, kazao je Čović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar