Čović: Došlo je vrijeme da pošaljemo jasnu poruku svim žiteljima BiH

Vijesti 19. feb 202211:05 > 11:28 9 komentara
N1

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH prije vanrednog zasjedanja HNS-a, poručio je da su se danas okupili kako bi "tragali za rješenjima i osigurali ugodan život svim žiteljima BiH."

“Danas želimo poručiti da je došlo vrijeme da pošaljemo jasnu poruku svim žiteljima BiH, partnerima, i međunarodnim institucijama, primarno narodu, da želimo skrbiti o njemu, da mu osiguramo dostojan život, da osiguramo potpunu ravnopravnost hrvatskog naroda sa druga dva konstitutivna naroda, i da ćemo osigurati legitimne predstavnike“, rekao je Čović.

Prijedlog zaključaka HNS-a: Ili dogovor o Izbornom zakonu ili novo uređenje BiH

Nije želio komentarisati da li će danas govoriti o izmjenama Izbornog zakona, no poručio je da će nakon zasjedanja obavijestit javnost o zaključcima koje su usvojili.

Kako je poznato, HRS neće sudjelovati na vanrednom zasjedanju. O tome je Čović kazao da njihov izbor, a da se veseli svim onima koji će danas biti tu.

“Osobno, pozvali smo sve da budu dio jednog zajedništva hrvatskog naroda u BiH. U tom smislu smo zatvorili sabor kao izvanredni, prvi put za javnost, kako bi se potpuno posvetili interesima naroda u BiH, a ne promidžbi bilo kakve političke opcije u BiH”, poručio je Čović.

Lidija Bradara, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlementa BiH istaknula je da se ne govori još uvijek o bojkotu izbora.

“Još uvijek ima vremena za politički dogovor. I svi bi trebali biti svjesni da nema uvjeta za izbore”, rekla je Bradara.

Nacrti zaključaka koji su procurili jučer u medijima, tvrdi predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić su bili krivo interpretirani.

“Osnovana zadaća zasjedanja je učiniti ono što hrvatski narod i BiH očekuje od nas, a to je zaštiti opstojnost hrvatskog konstitutivnog naroda i zaštiti BiH od antiustavnih napada“, naglasio je Ljubić.

Prije početka zasjedanja, Predsjedništvo HNS BiH, položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomen obilježja poginulim borcima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare