Čović odustao, Borjana Krišto kandidat za člana Predsjedništva BiH?

Vijesti 29. jun 202216:29 > 16:39 32 komentara
Fena

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i članica HDZ-a, Borjana Krišto, kandidat je HNS-a za člana Predsjedništva BiH prenosi portal Bild.

Dragan Čović ne ide u utrku za Predsjedništvo BiH. Kandidat, NHS-a će biti Borjana Krišto, dugogodišnja dužnosnica HDZ-a BiH i aktuelna zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na općim izborima 2010. bila je kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH, ali je Željko Komšić osvojio najveći broj glasova.

Kako doznaje N1 trenutno traje sastanak članova najužeg predsjedništva HDZ-a gdje će se donijeti odluka o kandidatskim listama pred izbore ali i ime kandidata za člana Prdsjedništva BiH. Izvjesno je u ovom trenutku da je to Borjana Krišto koju je predložio OO HDZ-a Livno. Dario Kordić, gradonačelnik Mostara je bio najbolji izbor za člana Predsjedništva na prijedlog premijera Hrvatske Andreja Plenkovića ali je on ispao iz utrke. Tu više nije ni Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH. Kako saznaje N1 dio članova HNS-a se ne slaže sa ovom odlukom jer, kako kažu, Krišto nema kapacitet da animira i privuče glasače

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare