Čović: Potrebno je hitno formirati vlast na svim nivoima u BiH

Vijesti 16. nov 202214:44
HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović održao je danas radni sastanak sa zvaničnicima i članovima Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojskog kantona u Žepču.

Na održanom sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH te održanim Općim izborima. Posebno su analizirani rezultati HDZ-a BiH po svim općinama i gradovima Zeničko-dobojskog kantona.

“Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Ivo Tadić prezentovao je tok kampanje, ali i ostvarene rezultate u ovom kantonu, a u raspravu su se uključili i predsjednici općinskih i gradskih odbora. Istaknuto je kako su HDZ-a BiH i stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor dobile maksimalno povjerenje te su potvrdili snagu Hrvata na prostoru ovog kantona”, navedeno je u saopćenju HDZ-a.

HDZ BiH
HDZ BiH
HDZ BiH
HDZ BiH
Twitter
HDZ BiH

Čović je prilikom sastanka upoznao prisutne o održanim razgovorima u procesu uspostave vlasti. Naglasio je potrebu hitnog formiranja vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, dodavši kako je to u interesu svih građana u Bosni i Hercegovini.

“Uspostava vlasti na programskim i razvojnim načelima je ključni prioritet. Već se dogovaraju načela programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za period 2022-2026., a glavne tačke su euroatlantske integracije, politička stabilnost i vladavina prava te socio-ekonomske reforme”, naveo je Čović tom prilikom.

Nakon održanog sastanka sa Kantonalnim odborom, Čović se sastao i sa Općinskim odborom HDZ-a BiH Žepče.

Aktivnosti je prezentovao predsjednik HDZ-a BiH Žepče i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić. Razgovaralo se o aktuelnoj situaciji u Žepču, te o uspjehu HDZ-a BiH na Općim izborima, gdje ova Općinska organizacija, kako navode, uvjerljivo dobija povjerenje Hrvata na ovom području.

Također, razgovarano je i o nastavku podrške većih nivoa vlasti budućim planovima i projektima u vezi s infrastrukturom, privredom i razvojnim projektima u Žepču, za šta je Čović iskazao punu podršku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad