Čović uvjeren u pobjedu HDZ-a na izborima, najavio nove pregovore u Briselu

Vijesti 28. jun 202213:31 > 13:355 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

U Mostaru je u toku proširena sjednica Predsjedništva HDZBiH na kojoj će biti dogovorene liste za sve nivoe vlasti na Općim izborima 2022. Kako je rekao lider Dragan Čović, dogovrene su liste za četiri županije, a ostale su još dvije. Ime kandidata za člana Predsjedništva BiH ispred HDZ-a i koalicionih partnera još nije poznato.

“Ima puno mehanizama koje moramo ispuniti, od zastupljenosti muškaraca i žena, onda područja i mladost. Željeli smo da najvećih broj lista bude jedno osvježenje. Vjerujem da ćemo sutra do kraja dana to okončati i uspješno izaći u javnost”, rekao je Čović.

Naveo je kako mogu odnijeti pobjedu u šest županija te da očekuju bolji izborni rezultat nego prošle godine.

“Imamo pet kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH od kojeg ćemo izabrati jednog. Vjerujem da ćemo imati izvrsnog kandidata kojeg će podržati sve hrvatske stranke. Prinuđeni smo da izađemo s jednim kandidatom za razliku od ostalih koji izlaze s više”, rekao je Čović.

Na proširenoj sjednici, osim izbora, na dnevnom redu su i tekuća pitanja.

Ponovo je govorio o problemu Izbornog zakona i Domu naroda PSFBiH.

“Taj broj 6 je nesretan i donosi probleme. U sve naše liste idemo sa koalicijskim partnerima i nije HDZ taj koji, kako kažu, sve kontrolira u Domu naroda FBiH”, rekao je Čović.

Najavio je i novi krug pregovora u Briselu s povjerenikom za proširenje EU Oliverom Varhelyijem koji bi trebali biti održani idućeg tjedna.

Također, nakon što je Zastupnički dom PSBiH usvojio Proračun, najavio je da će Nikola Špirić za četvrtak zakazati hitnu sjednicu Doma naroda sa samo jednom točkom – Proračun.

Govoreći o dijelu koji se odnosi na povećanje plaća, kazao je kako se nada da ima dovoljno pameti da se nađu rješenja za zaštitu najranjivijih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar