Crnadak: Izbori su pokradeni, živio pobjednik

Vijesti 28. okt 202212:08 0 komentara
N1

Na zahtjev Vlade Republike Srpske danas je održan Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske na kojem je izglasan dnevni red za 37. sjednicu NSRS koja će se održati 2. novembra, a gdje će se raspravljati o osvajanju budžerta RS za narednu godinu. Opozicija je na glasanju bila suzdržana.

“Mi smo bili suzdržani na glasanju. Nema logike da jedna skupštinska većina usvaja budžet za narednu godinu gdje će u Skupštini biti neka druga skupštinska većina. Na naš predijelog usvojen je zaključak da se pozove Vlada RS da odgovoarajuće zakone koji se odnose na formiranje vosjek RS i nekih drugih institucija za koji je rok bio 10.12, da te prijedloge dostavi kako bi to razmatrao ovaj saziv Skupštine. Ljudi imaju velika očekivanje koja vraćaju neke važne institucije u nadležnost RS. Očekujemo da predlože zakone na usvajanje, a mi smo predložili da to bude dok traje ovaj saziv narodnih poslanika NSRS”, kazao je Ivan Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

Osvrnuo se i na rezultate CIK-a koji je potvrdio u ponovnom brojanju da je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a predsjednik RS.

“Ja neću to nikad prihvatiti dok se bavim ovim poslom. Izbori su pokradeni, živio pobjednik, za nas je to neprihvatljivo.”

Sutra će opoziciona koalicija iz RS CIK-u podnijeti žalbu na izborne rezultate. Vjeruju kako je njihova kandidatkinja za predsjednika RS Jelena Trivić pokradena na izborima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!