Crnadak otkrio kakva bi njegova bila instrukcija za glasanje u UN-u

Vijesti 08. apr 202216:52 > 17:47 2 komentara
Igor Crnadak (N1)

Igor Crnadak danas je novinarima u Banjaluci otkrio kakva bi bila njegova instrukcija za glasanje u Ujedinjenim nacijama da je on i dalje ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda izglasala je u četvrtak izbacivanje Rusije iz Vijeća za ljudska prava. Za prijedlog je glasalo više od dvije trećine od 193 zemlje koje sudjeluju u radu Opće skupštine. Među onim koji su dali glas “za” bili su i BiH i Srbija.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik osudio je potez bh. ambasadora u UN-u Svena Alkalaja zaključivši da za takvo što nije bilo odluke u državnom predsjedništvu.

Na drugoj strani, bivši bh. šef diplomatije Igor Crnadak iznio je danas suprotan stav od Dodika. Crnadak je otkrio kakav bi bio njegov stav u vezi sa glasanjem…

“Sto puta sam ponovio. Smatra da Republika Srpska treba da bude sa Srbijom, da RS treba da bude sa Evropom jer smo donijeli odluke da idemo u EU. To je moj stav”, zaključio je Crnadak.

Inače, Crnadak je jučer optužio Dodika za neprincipijelnosti navodeći da on nema pravo kritikovati Alkalaja jer ga je podržao za poziciju ambasadora BiH u UN-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare