Crnadak, Šantić, Misirlić, Djedović, Ajanić i Kurt gosti Novog dana

Vijesti 01. nov 202216:37 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Nakon što su u subotu u Sarajevu zatražili da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine poništi izbore za predsjednika Republike Srpske, predstavnici opozicije iz RS za sutra su najavili novo protestno okupljanje u Banjaluci, ovog puta ispred zgrade RTRS. O razlozima novog protesta za “Novi dan” govori potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Sa kakvim izazovima i problemima su suočeni mladi ljudi koji stasavaju u ovom društvu? Da li imaju podršku roditelja, nastavnika, sistema? Koriste li na siguran način internet, kako se odupiru sajber nasilju? Šta sve ugrožava njihovo mentalno zdravlje? Kako im pomoći? Odgovore na ova pitanja daće nam nastavnici, psiholozi, stručnjaci, djeca, roditelji. Naši gosti će bit: Sin Kurt, učenik 8. razreda, Amela Efendić iz Centra za sigurni internet, Dženeta Ajanić, profesorica u Drugoj gimnaziji Sarajevo, Nikolina Pajić, aktivistkinja iz Banjaluke, učesnica nedavno održanog okruglog stola UNFPA o potrebi edukacije mladih o zdravim životnim stilovima i Vahida Djedović, psihoterapeutkinja iz Tuzle.

Dok žive neko novo doba, mladi u BiH još uvijek žive i posljedice rata. Muzička škola u Mostaru je čekajući ukidanje segregacije postala utočište beskućnika i migranata. O tome ko ne dozvoljava da se Muzička i Glazbena škola ujedine i skupa uđu pod zajednički krov, za “Novi dan” govori direktor Muzičke škole, Mustafa Šantić.

Ugostićemo Amira Misirlića, novinara, publicistu i rok kritičara koji promoviše svoj album „Sa čime da rimujem ljubav“. Na albumu je osamnaest Misirlićevih pjesama nastalih u prethodnih četrdeset godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!