Crnalić o smjeni Tadić: Pretpostavljam da su članovi VSTV korektno radili posao

Vijesti 20. okt 202113:18 0 komentara
N1

Advokat Asim Crnalić je, nakon što je objavljena je konačna odluka VSTV-a o smjeni glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, Gordane Tadić, komentarisao njenu smjenu, ali ujedno i činjenicu da do sada nijedan glavni tužitelj Tužiteljstva BiH nije, kako kaže, 'normalno' završio mandat, što opisuje kao poprilično 'indikativno'.

“Prvo – želim reći nešto o smjeni – teško mi je govoriti o tome je li VSTV donijelo pravilnu odluku ili je pogriješilo. Pretpostavljam da su ljudi koji su članovi VSTV-a korektno radili svoj posao”, navodi Crnalić.

S obzirom da je i sam Crnalić svojevremeno bio član VSTV-a, upitan je i o tome da li misli da ima dovoljno kapaciteta unutar Tužiteljstva BiH, da za glavnog tužitelja bude izabran neko sa punim integritetom i profesionalnim dignitetom.

“Kada je u pitanju kadrovska mogućnost da se iz reda postojećih tužitelja izabere glavni tužitelj mogu vam reći da mislim da u tom Tužiteljstvu ima tužitelja koji mogu obavljati takvu funkciju. Moram reći i da je meni indikativno da nijedan glavni tužitelj Tužiteljstva BiH nije normalno završio svoj mandat – ili se radi o tome da se politika miješa u odlučivanje VSTV-a, ili se radi o tome da je VSTV pogrešne ljude postavilo na tako značajnu funkciju. U svakom slučaju, za mene je neopravdano da se to događa”, naveo je advokat Asim Crnalić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!