Crvena linija o zajedničkim političkim problemima i rješenjima

Vijesti 11. mar 202113:45 0 komentara
N1

Prema istraživanju Balkanskog barometra, 71 odsto građana Zapadnog Balkana smatra da se njihove Vlade neuspješno bore protiv korupcije, da su najkorumpiranije političke partije, kao i da je najveći problem nezaposlenost. Istovremeno, čak 77 odsto, kao jedno od rješenja vidi regionalnu saradnju, jer kako se navodi, smatraju da je ono što spaja građane Zapadnog Balkana važnije od onog što ih razdvaja, što je jedno od osnovnih načela i novoosnovane Akademije za razvoj demokratije.

Ako politike zemalja Zapadnog Balkana imaju iste probleme, kao posljedice istih politika, mogu li imati i ista rješenja? Mogu li političari poslije tri decenije parlamentarizma voditi politiku za naredne generacije, a ne naredne izbore? Da li države jugoistočne Evrope mogu postati istinski demokratska društva?

O zajedničkim političkim problemima i rješenjima u Crvenoj liniji govore Aleksandra Jerkov, jedna od osnivačica Akademije za razvoj demokratije, Bojan Glavašević, zastupnik u Saboru Hrvatske i Saša Magazinović, poslanik u Parlamentu BIH.

Autorka i voditeljka Crvene linije je Marina Fratucan.

Emisija je na programu u petak u 20 sati na N1.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!