Crveni križ TK svake godine rame uz rame s učesnicima Marša mira

Vijesti 09. jul 202217:25 0 komentara
N1

Crveni Križ Tuzlanskog kantona je učesnik, odnosno podrška organizatoru Marša mira od prvog Marša, gdje se krenulo s pet volontera.

“S ponosom mogu reći, ako se za ovaj događaj može reći s ponosom, da ove godine preko sto volontera Crvenog križa TK učestvuje na cjelokupnom događaju. Uz volontere s našeg kantona imamo i volontere iz USK, Žepča, Brčko Distrikta. Naš angažman se prije svega odnosi na pružanje prve pomoći. Sedam naših ekipa pješači zajedno s učesnicima, pruža usluge prve pomoći, osim toga dio naših ekipa je angažovan kroz obezbjeđenje sanitetske podrške kako u samim kampovima, mjestima noćenja, tako i kroz podršku kroz rad jednog tima koji sa sanitetskim vozilom Crvenog križa pruža podršku zdravstvenim ustanovama”, ispričala je ekipi N1 sekretarka Crvenog križa Tuzlanskog kantona Merima Sarajlić.

Ekipa N1 cijeli dan na Udrču: Učesnici “Marša mira” uspjeli preći tešku dionicu

Također, dodaje Merima, Crveni križ ovog kantona angažovan je i u pružanju podrške organizatorima na obezbjeđenju logističke, odnosno na distribuciji logističke podrške koju su obezbijedili i donatori Crvenog križa TK, ali i donatori s kojima je sam organizator iskomunicirao.

“Današnji dan je loše počeo ali možemo reći da je bar do ovog dijela (vrh Udrča) sve proteklo u najboljem redu. Nema nekih prezahtjevnih intervencija, naše ekipe s terena javljaju i u stalnom kontaktu smo s njima da nema nekih zahtjevnih interevencija, samo manje, kao i povremenih angažmana kako ekipa prve pomoći tako i sanitetskih ekipa koje pružaju podršku organizatorima tokom Marša”, navela je Sarajlić.

Podsjetimo, učesnici Marša mira Nezuk-Potočari uprkos obilnoj kiši koja je rano jutros padala, uspjeli su ranije danas bez većih poteškoća preći tešku dionicu. Dospjeli su na vrh planine Udrč (oko 1000 m n.v.).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!