Ćudić: Pravo je čudo pa Novalić nije u predizbornom spotu Vučića (VIDEO)

Vijesti 28. mar 202214:52 > 15:24 1 komentar
N1

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku  u 2021. godini poljoprivreda proizvodnja u gotovo svim kategorijama opada, istakla je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije koja je kroz pet oblasti analizirala Prijedlog budžeta Federacije za 2022. godinu.

“Uvoz će rasti, izvoz će opadati, cijene će rasti”,  istakla je u svom obraćanju Ćudić , navodeći primjere iz regije.

“Stručno oko premijera Novalića vidi dalje. On zna bolje i od Srbije, i od Sjeverne  Makedonije i Hrvatske. On jednostavno smatra da je ovo vrijeme za uvoz i zašto narušavati 50 godina tradicije uvoza pšenice iz Srbije, kada jednostavno tu tradiciju možemo da nastavimo. Pravo je čudo da se gospodin Novalić nije našao u predizbornom spotu Vučića”, istakla je Ćudić.

Novalić: Prošla godina je bila najuspješnija ikad za FBiH

“Na ovaj način smo odlučili da sahranimo poljoprivrednu proizvodnju Federacije BiH , i oslonimo se na sadaku na koju smo tradicionalno navikli pod ovom Vladom i pomoć od zemalja koje užurbano zaustavljaju izvoz kako bi obezbijedili svoje građane”, smatra Ćudić.

O ulaganju u obrazovanju u ovom budžetu, kako kaže Ćudić, Novalić je obrazovanje spomenuo tek jednom rečenicom, govoreći o izgradnji srednjoškolskog centra u Travniku.

O ulaganju u turizam od šest miliona KM, Ćudić je to uporedila sa prolaskom pored teretane što smatra “ozbiljnim i izuzetno važnim u svoje pripreme za nastup na Olimpijadi’.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare