Cvijanović: Hrvati bi štošta dali da imaju mehanizme koje ima RS

Vijesti 01. feb 202219:08 2 komentara
Željka Cvijanović (RTRS)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da se vlast u ovom entitetu bavi njenom pozicijom, kako se ne bi došlo u situaciju da se brani njena suština.

“Zahvalna sam lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću što je rekao da treba da čuvamo Republiku Srpsku, jer znam da bi oni /Hrvati u BiH/ štošta dali kada bi mogli da imaju mehanizme koje ima RS”, rekla je Cvijanović na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o ekonomsko-političkoj situaciji u državi.

Ona smatra da je šteta što je lider SDA Bakir Izetbegović odbio poziv da se obrati u Narodnoj skupštini, te da Republika Srpska s njim ima brojna neslaganja o kojima je trebalo da se razgovara.

Cvijanović, koja je potpredsjednica SNSD-a, tvrdi da opozicija podmeće da SNSD pravi koaliciju sa SDA, te da se vladajuća većina u ovom bh. entitetu nije povukla u odnosu na ranije donesene skupštinske zaključke.

“Niko nije reterirao. Politika je satkana od različitih koraka i procjena, dozvolit ćete da ovdje postoji jedna većina koja odlučuje šta i kad se radi. Kada dođe vrijeme moći će da se procijeni šta je urađeno”, dodala je.

Prema njenim riječima, zvaničnici Republike Srpske se na bave formiranjem trećeg entiteta i ne žele da se dođe u situaciju da neko dominira u BiH.

“Ako je država zajednička onda zajedno moramo rješavati probleme. Uvijek ću pozivati na razgovore i dobro je što je Narodna skupština otvorena za svakoga ko želi da prezentuje stavove. Voljela bih da se danas obratio i /lider SDA Bakir/ Izetbegović sa kojim imamo mnoga neslaganja. Mene i ove ljude ovdje kada bio neko pozvao bilo gdje razgovarali bi o rješavanju problema”, rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da se politikom, kakvu sprovodi ministarica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, želi rušiti sve što je Republika Srpska i zato je ne smatra svojom ministrica.

Cvijanović je, kada je riječ o tvrdnji poslanika u Klubu SDS-a Nebojše Vukanovća da ga je napalo njeno obezbjeđene, navela da ga niko nije napao.

“Vas niko nije napao, inscenirali ste situaciju da biste snimili famozni video klip. To će biti film u kome je jedno lice loš glumac i režiser. Na nama ovdje liječite frustracije, a vaše kolege iz opozicije pričaju da ste cirkusant. Nisam očekivala da kopirate Draška Stanivukovića koji je sada samo sjenka, jer ga je eliminisala njegova koleginica Jelena Trivić”, rekla je Cvijanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare