Cvijanović: U Predsjedništvu ću braniti interese RS

Vijesti 03. okt 202201:28 1 komentar
N1

Članica SNSD-a Željka Cvijanović proglasila je pobjedu u utrci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na održanim Općim izborima u BiH. Večeras se obratila javnosti, kazavši da će raditi sve u interesu bh. entiteta Republika Srpska, te da će u Predsjedništvu braniti interese građana RS.

“Zahvaljujem se građanima RS koji su glasali za mene. Obećavam da ću raditi kao i do sad u njihovom interesu. Što se tiče brojeva i predsjednika RS tiče, ubijeđeni smo da će tu biti pobjeda, koja će se kretati u desetinama hiljada glasova razlike. Očekujem te rezultate i kad budu konačni izaćemo s njima. Odvijalo se sve u najboljem redu. Ne vidim bilo kakav deficit, ovo su fer i demokratski izbori, građani su birali“, rekla je Cvijanović.

Istaknula je da nije tačno da druga dva izabrana člana Predsjedništva ne predstavljaju nacionalne opcije.

“Malo ko to predstavlja. Činjenica je da sam ja izabrana na teritoriji RS i da tamo ću da branim interese RS. Moja briga je da se ponašam u skaldu sa Ustavom. Ne mogu se zamarat s time ko je izabran, a ko nije, i nikad nisam vidjela da neko je izabran, a da ne predstavlja nacionalnu pripadnost. Ne interesuje me ko je izabran. Ne želim da ih komentarišem. Ne vjerujem da u BiH postoji bilo koja struktura koja ne baštini svoj program na nacionalnom”, rekla je Cvijanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare