Cvijanović: Užasnuti smo svirepim ubistvom, ne znam za smjene u Vladi (VIDEO)

Vijesti 28. mar 202215:08 2 komentara
N1

"Neka sve institucije, policija, ali isto tako i tužilaštvo, sudovi rade svoj posao", poruka je predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović koja je odgovarala na novinarsko pitanje u vezi ubistva prijedorskog načelnika Krim policije Radenka Bašića.

“Žalim zaista, svi smo prestravljeni, užasnuti činjenicom da je došlo da jednog takvog svirepog ubistva. To otvara more pitanja, kao odgovorni ljudi moramo da se bavimo time, ukoliko ima negdje određenih propusta, ukoliko ima, moramo da ih rješavamo”, kazala je.

Upitana da li kao neki političari i Cvijanović ima informacije o istrazi, te da li je na sastanku koalicije bilo govora o smjenama pojedinih ministara, odgovora: “Nisam bila na sastanku koalicije, bila sam veče prije toga u Kraljevu, imala sam obaveza tamo, ne znam je li bilo takvih priča, nisam bila na tom sastanku. Pitate da li će biti smjena u Vladi. To ćete znati na vrijeme, ako bude smjena u Vladi-. Ja kažem, da nisam prisustvovala ni na jednom mjestu na kojem se o tome razgovaralo, raspravljalo, kada budem i prisustvovala, sačekaću da to bude institucionalni odgovor druge vrste, da se on saopšti, a ne da ja to saopštavam na ovaj način”.

Cvijanović kaže da nema nezvanične, informacija iz istrage ubistva policajca.

“Nemam nikakve informacije te vrste, ne mogu da ih komentarišem na taj način, stvari koje pretpostavljaju bilo kakve propuste službe, u okviru institucija, u okviru postupanja, moraju da se rješavaju u okviru institucija, a ne da mi pričamo o tome i obavještavamo javnost o tome. To je veći i bolji lijek, a ne da mi o tome pričamo, da postupamo u skladu s tim da se bilo kakve devijacije otklanjaju”, dodala je.

Teška su vremena u kojem živimo, kaže Cvijabović, jer se raspravlja o nečemu što nas je sve porazilo, upalilo sve alarme, ali dodaje da se moraju očuvati institucije da bi mogle da odrađuju poslove prema građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare