Da li će biti održana svečana sjednica u Livnu? Milanović najavio dolazak

Vijesti 23. apr 202207:49 > 07:54 0 komentara
N1

Nakon što je kolegij Gradskog vijeća Livna otkazao svečanu sjednicu Vijeća, koja je trebala biti održana danas, u subotu, 23. aprila, u povodu 30. godišnjice odbrane Livna i livanjskog kraja oglasio se tamošnji gradonačelnik koji je kazao da će sjednica ipak biti održana.

Prvo je Kolegij Gradskog vijeća Livna otkazao svečanu sjednicu Vijeća, planiranu u subotu, 23. aprila, u povodu 30. godišnjice odbrane Livna i livanjskog kraja.

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, razlog za takvu odluka je kršenje Poslovnika o radu, kojim se rukovodi Stručna služba Gradskog vijeća, Gradsko vijeće i predsjednica Gradskog vijeća.

“Niti Kolegij niti Gradsko vijeće nisu sudjelovali u organizaciji navedene sjednice, niti u utvrđivanju protokola održavanja iste. Ovim putem Kolegij Gradskog vijeća Livno upućuje iskrenu, javnu ispriku svim braniteljima i braniteljskim udrugama zbog otkazivanja svečane sjednice”, istaknula je Milak.

Prema njenim riječima, Kolegij Gradskog vijeća nije imao nikakvih saznanja kako i na koji način će se održati svečana sjednica.

“Propust se dogodio zbog višegodišnje prakse da ovakve sjednice organizira Ureda gradonačelnika Livna, bez sudjelovanja Kolegija i Gradskog vijeća. Stoga je Kolegij Gradskog vijeća zauzeo stav i zaključio da se neće održati svečana sjednica 23. travanj zbog mnoštva propusta, kršenja i nedorečenosti Poslovnika o radu te zbog činjenice da Kolegij Gradsko vijeća, kao ni gradski vijećnici nisu upoznati s protokolom, brojem govornika, te ostalim sadržajem svečane sjednice”, poručila je Milak.

Potom je gradonačelnik Livna Darko Čondrić ocijenio je kako pojedinci svojim ponašanjem i postupcima žele napraviti lakrdiju od obilježavanja 30. godišnjice odbrane Livna te je dodao kako će se proslava te godišnjice biti održana kako je planirano. održati 23. travnja kako je i planirano.

“Zbog digniteta Dana odbrane Livna i branilaca, te zbog svih Livnjaka i naših gostiju, sutrašnju svečanost ćemo održati dostojno i u miru od svečanog mimohoda, te ćemo održati svečanu sjednicu povodom Dana odbrane Livna u 11 sati u dvorani Narodnog univerziteta, te nakon toga položiti vijence i upaliti svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda”, poručio je Čondrić u saopćenju za javnost.

Što se tiče svečane sjednice Gradskog vijeća, Čondrić je u priopćenju naveo kako će se “sukladno odluci Organizacijskog odbora Dana obrane Livna i dosadašnjoj praksi svečana sjednica održati, ali ne kao sjednica Gradskog vijeća”.

Komentirajući navode predsjednice Gradskog vijeća Hane Milak, koja je izjavila da se svečana sjednica otkazuje zbog kršenja Poslovnika o radu te da odluku o održavanju svečane sjednice Gradskog vijeća nije donio Kolegij Gradskog vijeća, Čondrić je priopćio kako je upravo Milak bila ta koja je trebala sazvati sjednicu Kolegija.

“Naglašavam da sjednicu Kolegija, koji je trebao donijeti odluku o svečanoj sjednici, saziva predsjednica kolegija, a to je Hana Milak, koja je ujedno i članica Organizacijskog odbora za proslavu Dana odbrane Livna. Ako se mislilo da se treba sazvati i Kolegij Vijeća zbog svečane sjednice Gradskog vijeća, predsjednica kolegija je trebala odmah po formiranju Organizacijskog odbora, prije više od mjesec dana, sazvati sjednicu, te donijeti odluku o održavanju svečane sjednice. No ona to sve ove dane nije učinila. Ako se krši poslovnik mogla ga je jedino prekršiti predsjednica nesazivanjem Kolegija”, ustvrdio je Čondrić.

Svoj dolazak u Livno na obilježavnje odbrane grada potvrdio je i predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!