Da li protesti mogu nešto promijeniti? Građani podijeljenog mišljenja

Vijesti 07. apr 202113:33 2 komentara
N1

U posljednja dva dana u Sarajevu su održana dva protesta. Svoje nezadovoljstvo iskazali su jučer građani zbog neadekvatnog odgovora vlasti u borbi s pandemijom, a danas studenti koji bi uskoro ostati bez hrane u domovima. Građani Sarajeva podijeljenog su mišljenja o tome da li protesti mogu nešto promijeniti.

“Ne vjerujem jer su protesti mali i dok ne izađu svi ljudi, ne može se ništa promijeniti”, rekao je jedan od starijih građana.

Drugi smatra kako se u par mjeseci ne mogu riješiti problemi koji su se nagomilavali 20 godina.

“Uvijek ista priča. Stranka koja je bila prije na vlasti nije ništa uradila i sada u par mjeseci žele da se to riješi. To je nemoguće. Protesti ne mogu ništa”, kazao je.

Jedan od mlađih sugrađana kazao je kako protesti moraju biti masovniji, ali da trenutna epidemiološka situacija to ne dozvoljava.

“Bojim se da će zbog toga sada biti da je većina za ovaj sistem. Kada se smiri situacija treba napraviti veće proteste i promijeniti vlasti u KS i FBiH”, rekao je.

No, jedna gospođa je optimistično rekla kako protesti mogu napraviti promjenu.

“Ako narod izađe u većini, narod može sve. Podržavam i jedne i druge i jučer sam bila na protestima. Drago mi je da se pokrenulo s mrtve tačke”, zaključila je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare