Dalibor Čamber osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Duška Savanovića

Vijesti 24. dec 202113:40 > 15:23 0 komentara
Srpskainfo

Dalibor Čamber osuđen je danas u Okružnom sudi u Banjaluci na 30 godina zatvora za ubistvo Duška Savanovića. Presudu je izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović.

Sudija je rekao da je da je jako poražavajuće da Čamber nije pokazivao nimalo empatije nakon ubistva, nego je hladnokrvno otišao i nije im pružio pomoć.

U optužnici se navodilo da je 31. decembra 2020. godine oko 22.30 sati, Čamber došao zajedno sa kolegom Milanom Đurđevićem na parking pumpe „Nis Petrol“ autom Mercedes, kojim je upravljao Đurđević.

Zatim su izašli iz vozila, te došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem Aleksom Babićem (22), koji su na parking pumpe došli svojim vozilom.

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj marke „Crvena Zastava“ kalibra 9 mm, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu „suparničkog vozila“ koji je pogodio zadnji lijevi točak.

Potom ispaljuje još jedan hitac iz pištolja prema Babiću, pogodivši ga u lijevo stopalo.

– Babić je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane stopala sa prelomom kosti lijeve pete – dodaje se u optužnici.

“Zatim Savanović udara Čambera, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac prema njemu, pogodivši ga u stomak. Savanović je prevezen vozilom Službe hitne pomoći Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC RS Banja Luka, ali je od posljedica ranjavanja preminuo istog dana oko 23.50 sati usljed masivnog iskrvarenja”, navedeno je.

U optužnici se navodilo i da je Đurđević odvezao Čambera sa mjesta kritičnog događaja i tako mu pomogao u krivičnom djelu.

On je ranije priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, pa je osuđen na godinu dana zatvora.

U toku izricanje presude ubici: Navijači Borca ispred suda traže pravdu (VIDEO)

Presudu su ispred suda čekali navijači FK Borac, poznatiji kao Lešinari.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!