Damir Nikšić pristupio Klubu Naše stranke u Skupštini KS

Vijesti 17. nov 202114:58 2 komentara
N1

Damir Nikšić, do sada nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, postao je član Kluba zastupnika Naše stranke.

Razlog za priključenje Klubu Naše stranke vidi u, kako je naveo, potrebi snažnijeg udruživanja građanskih, liberalnih opcija.

„Kao jedan od osamnaest potpisnika trenutne vladajuće većine ne želim samo potvrditi svoje opredjeljenje za ovu većinu i svoju podršku trenutnom sazivu vlade, već želim pokazati i svoju opredjeljenost za građanske vrijednosti i principe, za organizovanu građansku/liberalnu ljevicu i stoga sam se odlučio priključiti Klubu Naše stranke. Mislim da se sve raspoložive i postojeće liberalne i progresivne snage moraju udružiti, da moramo zbiti redove, da moramo smanjiti ego, a da osnaživanje, ohrabrivanje, okrupnjavanje građanske ljevice i buđenje građanske svijesti mora postati naredni trend”, istakao je Nikšić.

“Ja sam dugo i često ‘solirao’ u svojoj borbi za individualna/građanska prava i slobode, kako svoja, tako i mojih sugrađana, ali mislim da smo kao društvo došli u situaciju kojoj se mora ozbiljnije pristupiti ako se ne želimo zateći u kvazifeudalnom uređenju, ako nam je stalo do bosanskohercegovačkog građanskog društva, do naših primarnih ljudskih prava, naših individualnih građanskih prava i sloboda, do toga da nam djeca ne budu sluge, vazali i podanici, već da budu ‘svoji ljudi’, obrazovani, prosvjetljeni i osvješteni slobodni građani“, rekao je Nikšić.

Predsjedavajuća Kluba Naše stranke u Skupštini KS Neira Dizdarević Nikšićeve priključenje svom Klubu vidi kao izuzetno osnaženje:

„Damir Nikšić je svojim dosadašnjim radom pokazao da je jedan od najaktivnijih i najupućenijih zastupnika u Skupštini kad je u pitanju cijeli spektar tema od značaja za Kanton. Njegova energija je ono što ljude privlači, pa i ako se ne slažu s njim pažljivo ga saslušaju. Nerijetko se nakon toga i slože. Mi smo se i prije manje-više u svemu slagali, ali smo radili odvojeno, sad kad imamo sinergiju zajedničkog rada i njegovi i naši prijedlozi mogu biti samo bolji“.

Iz Naše stranke napominju da Damir Nikšić svojim pristankom na članstvo u Klubu Naše stranke nije postao i član Naše stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare