Dan poslije ubistva načelnika krim policije Prijedor u šoku, u gradu dan žalosti

Vijesti 22. mar 202215:25 > 15:25 0 komentara
N1

Dan nakon ubistva načelnika krim policije u Prijedoru Radenka Bašića grad na Sani u šoku i žalosti, kao i naselje u kojem se zločin desio. Policije je danas u gradu manje nego juče, ali je prisutna, kontroliše prilaz naselju Pećani u kojem se ubistvo desilo juče ujutru oko 6:30 minuta.

Mjesto zločina obilježeno je žutim trakama, i pod konstantnim je nadzorom policije, a tragovi krvi i danas su vidljivi. Završena je i obdukcija tijela ubijenog, a prema nezvaničnim informacijama ubica je na Bašića pucao s leđa, u potiljak.

U Pećanima u kojem je ubijeni živio mještani u strahu, prepričavaju jučerašnji dan.

“Bio mi je komšija. Poznavali smo ga, kako da ne, svi su ga na Pećanima poznavali. Bio je primjer dobrog čovjeka i policajca. Niko nije čuo pucanj, čak ni ovi stanari koji tu stanuju čiji prozori gledaju, nije niko čuo”, kaže nam mještanka Pećana koju smo zatekli u parku ispod zgrade.

“Policija mora pronaći i izvršioca i nalogodavca i motiv, ako to ne urade onda se zaista počinjem pitati šta će nam tolika policija”, kaže kratko u prolazu Prijedorčanka.

“Mi smo svi šokirani ovdje, ovo ne možeš da shvatiš u 21. vijeku da čovjek ide na posao i da ga neko sredi, to je užas.  Pa Boga mi, sve zaključavam vrata. Sad smo sigurni kad je policija tu okolo, ali tu su i djeca idu u školu, trče, igraju se”, kaže jedna Prijedorčanka prolazeći preko mostića na kojem se desilo ubistvo koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu.

“Šta ja znam, ja sam se uvijek osjećala zaštićeno kad je naša policija tu, ali sad strah je i za njih i za stanovništvo. Tako i bojim se malo i ne bojim, šta da ti kažem”, kaže stanivnica Pećana napominjući da ubijenog policijskog službenika nije poznavala lično, ali da je u Pećanima bio poznat kao pošten i časan policajac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!