Dan uživo vraća se nakon kratke pauze u program N1

Vijesti 29. aug 202212:52 0 komentara
N1

Nakon dvosedmične ljetne pauze, emisija "Dan uživo" se vraća u program N1 televizije u svom redovnom terminu od 16 do 18.30.

I danas pratimo sve aktuelnosti iz zemlje, regije i svijeta. Tematiziramo isticanje ugovora između United Media i BH Telecoma, koji će rezultirati gašenjem signala N1 televizije i Sport Kluba na platformi Moja TV. Šta i ko stoji iza činjenice da će tačno uoči početka izborne kampanje stotine hiljada gledatelja ostati bez mogućnosti da nas prati putem ovog operatera?

Izvještavamo sa današnje sjednice Doma naroda PS BiH na kojoj je jedna od tačaka i tema o kojoj se dugo raspravlja – ukidanje akciza na gorivo.

O izmjenama Izbornog zakona, imenovanju sudija Ustavnog suda Federacije BiH, pripremi za kampanju danas razgovaramo sa Milanom Dunovićem, potpredsjednikom FBiH.

Zvanična izborna kampanja se bliži, ali za većinu subjekata odavno je počela. Neki su i kažnjeni za nepoštivanje pravila, a među njima prednjači DNS i njihov lider Nenad Nešić. Uznemiravaju li ga kazne, je li i dalje ubijeđen da će biti novi član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kako ide razvoj tzv. “trećeg puta” samo su neke od tema sa Nenadom Nešićem.

Govorimo i o početku nove školske godine. Najavljuje je ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, a sa nama u studiju je ministrica obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota Muminović.

Upoznali smo ih kao tvorce prve bh. jahte, a onda su nas iznenadili kamp prikolicama. Oni su Lejla i Denis Kraljević i njihova kompanija Derubis iz Viteza, koja ove godine na sajmu karavana u Dusseldorfu predstavlja čak tri bh. proizvoda. Idemo slikom u Njemačku i otkrivamo sve detalje ove uspješne bosanskohercegovačke priče.

Ne propustite vijesti iz svijeta, ekonomije i biznisa, ali ni naš sportski pregled.

Sa vama je danas Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!