Danas nastavak 11. sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

Vijesti 28. jun 202109:18 0 komentara
FENA

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, 11. redovna u aktuelnom mandatu, bit će nastavljena danas u 13 sati.

Ova sjednica započela je 27. maja, ali je nakon nekoliko tačaka dnevnog reda prekinuta te je nastavak zakazan za danas.

Prije prekida, delegati su prihvatili Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode.

Informacije o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dane 19. i 26. april 2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, primljene su k znanju.

Majski dio ove sjednice prekinut je na prijedlog Kluba delegata hrvatskog naroda nakon što je premijer Federacije BiH Fadil Novalić povukao iz procedure predloženi zakon o finansijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji.

Kontrola cijena

Prema preostalom dnevnom redu, delegatima je ostalo da se danas izjasne o Prijedlogu zakona o infrastrukturi prostornih podataka FBiH, zatim o nacrtima zakona o Razvojnoj banci Federacije te o zastupanju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju.

Prijedlog odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva finansija – Porezna uprava FBiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi, također je jedna od preostalih tačaka dnevnog reda.

U današnjem nastavku 11. sjednice, Dom naroda trebalo bi da razmatra i odluku o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o finansiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za realizaciju Projekta razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede, kao i odluku o prihvatanju zaduženja po ugovoru između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Javni prevoz Sarajevo dio 3.

Razmatrat će i odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode te odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!