Danas novi protesti građana ispred OHR-a

Vijesti 07. sep 202209:32 2 komentara
N1

Ispred zgrade OHR-a u Sarajevu večeras (7. septembar) sa početkom u 17:30 sati bit će održani protesti građana i riječ je o trećem okupljanju pred ovom institucijom otkad je visoki predstavnik Christian Schmidt najavio da će nametnuti izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju za N1 je potvrdila Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu koja je i ranije, odmah nakon posljednjih konsultacija u OHR-u pozvala sve “domoljube i patriote da dođu na proteste”.

“Poziv svim patriotama i domoljubima na proteste 7. septembra u 17:30 sati ispred OHR-a. Ili izađite i iskažite svoju volju ili šutite zauvijek“, poručila je tada Zornić.

Zornić nam je danas rekla da su na večerašnjim protestima dobrodošli svi građani, ali i političari samo bez bilo kakvih stranačkih obilježja, jer kako je navela, politiku treba odvojiti od ovog okupljanja, a i skup je policiji prijavljen kao neformalno okupljanje građana.

Organizator protesta je neformalna grupa građana “Restart” čija je članica i Zornić.

Podsjetimo, posljednje konsultacije u OHR-u nisu urodile plodom, predstavnici Demokratske fronte (DF) su ubrzo napustili sastanak jer na njemu nije prisustvovao Schmidt.

Konsultacije u OHR-u nastavljene bez prisustva Christiana Schmidta

Schmidt je, podsjećao, ostavio prostora političkim liderima u BiH da pronađu zajedničko rješenje za trenutnu situaciju u BiH inače će, kako je dodao, biti prinuđen koristiti bonske ovlasti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare