Danas posebna sjednica NSRS: Ko će biti izabran za državni dom naroda?

Vijesti 01. dec 202208:39 0 komentara
NSRS (Fena)

Prva posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za danas u Banjoj Luci, a na predloženom dnevnom redu je i izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH dostavila je NSRS-u ovjerene kandidatske liste za izbor delegata u Dom naroda PSBiH iz reda srpskog naroda.

Narodna skupština RS trebala bi obaviti i izbor delegata u Vijeće naroda RS.

CIK BiH je dostavio NSRS ovjerene kandidatske liste za izbor delegata u Vijeće naroda RS iz reda srpskog, hrvatskog, bošnjačkog i ostalih naroda.

Na dnevnom redu sjednice NSRS trebalo bi da bude usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika, izbor potpredsjednikā NSRS, te izbor Administrativne komisije NSRS.

Podsjetimo, posljednjih dana posebno problematizirano pitanje je izbor budućih delegata iz RS u državnom domu naroda. Iako je ranije tvrdio da će njih četvorica doći iz njegove stranke, jučer je Milorad Dodik izjavio da će njegova stranka ipak imati sigurna tri delegata u Domu naroda BiH.

Opširnije čitajte na linku ispod.

Zbog čega će Milorad Dodik ostati bez četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!