Danas pretežno oblačno vrijeme, najviše temperature do 11 stepeni

Vijesti 03. feb 202207:21 0 komentara
F. Z./N1

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U ranim jutarnjim satima slab snijeg može padati na istoku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka oko -3, a najviša dnevna oko 2°C.

Povezane vijesti

Podsjećamo, prema svim dostupnim prognoznim statističkim modelima, i ovogodišnji februar bit će izgledno topliji mjesec od prosjeka, pri čemu su moguće nerijetko i periodi i sa značajnijim temperaturnim odstupanjem, odnosno perioda kada temperature zraka prelaze 15 °C, a na sjeveru Bosne se približavaju i prema 20 °C, što smo imali i proteklih godina.

Uopćeno govoreći, ovaj mjesec bi tako nastavio trend toplih, gotovo proljetnih februara koji je započeo još 2014. godine, s kratkom stankom 2018. godine, budući da su sve unazad 7-8 godina izuzev već spomenute 2018. bile toplije od prosjeka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!