Danas protest opozicije u Banjaluci

Vijesti 02. okt 202107:17 1 komentar
Predsjednici opozicionih stranaka u RS

Opozicione stranke iz Republike Srpske danas će se na Trgu Krajine u Banjaluci, s početkom u 17:30 sati, održati proteste. Organizatori su SDS, PDP, DNS, SPS i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Imaju niz zahtjeva koje će iznijeti vlastima u RS i da ti tačan rok za njihovo ispunjeno. Najavili su i to da je ovo samo jedan u nizu protesta.

Pozvali su građane da u što većem broj izađu na protest i iskažu nezadovoljstvo pokušajima gušenja medija i potezima vlasti koja ne radi u interesu građana.

Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi RS, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se također govoriti na ovom protestu. Jedna od njih je i “afera kiseonik”.

“Očekujem jedan veliki miting i potpuno je jasno da sa protestima, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, nećemo stati i oni će se nastaviti u kontinuitetu u vremenu koje je pred nama”, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Nezavisni poslanik Nebojša Vukanović naveo je kako je pitanje dana kada će se Vlada RS povući.

Miladin Stanić iz SDS-a kazao je kako postoji milion razloga zašto su potrebni protesti.

“Vlada medijski mrak. Ono što slobodnih medija ima, hoće da uguše. Onima koji radde u tim medijima otimaju hljeb, a narodu pravo na mišljenje. Pozivamo građane koji su nezadovoljni radom režima da dođu u subotu, da im damo do znanja da nećemo dozvoliti da rade ono što rade. Protesti idu dok ne oborimo ovaj režim”, naveo je Stanić.

Opozicioni političari jučer su na Trgu Krajine dijelili i letke na kojima pozivaju na protest i porukom: “Stop gušenju!”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare