Danas se na većini graničnih prelaza u BiH očekuje frekventniji saobraćaj

Vijesti 17. jul. 202109:11
Podijeli:
Izvor: N1

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Babanovići (na regionalnom putu Olovo-Zavidovići), saobraćaj je potpuno obustavljen, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Meteorolozi su za danas i narednih par dana najavili intenzivne padavine u Bosni, zbog čega je vozačima upućen apel da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

”Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice”, savjetovali su iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Zbog održavanja auto-relija “Kozara-Sutjeska 2021.”, danas će u vremenu od 12 do 14 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Istočno Sarajevo-Jahorina (preko Tvrdimića).

Na graničnim prelazima Deleuša i Zupci pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja, ali tokom dana očekujemo frekventniji saobraćaj na većini graničnih prelaza Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar