Danas sjednica Doma naroda FBiH, na redu i izjašnjavanje o zabrani pušenja

Vijesti 24. mar 202208:31 2 komentara
N1

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je danas u 12 sati u sjedištu tog parlamenta u Sarajevu.

U najavljenom obimnom dnevnom redu je više predloženih zakona, među njima zakon čiji je predlagač delegat Ivo Tadić, o vanrednom usklađivanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH. Taj akt je Tadić predložio po hitnom postupku, dok je zakon o izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo predložila, po skraćenom postupku, Federalna vlada.

Za ovu sjednicu je među brojnim drugim tačkama dnevnog reda planirano i izjašnjenje delegata o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Informacija o analizi efekta primjene Odluke Vlade Federacije BiH o ograničavanju povećanja cijena snabdijevanja električnom energijom (“Službene novine Federacije BiH”, broj 3/22), (zahtjev JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo za odobrenje nastavka rada Bloka 4 u Podružnici Termoelektrana „Tuzla“ i Bloka 5 u Podružnici Termoelektrana „Kakanj“), s prijedlogom zaključka, također je jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare