Danas u Sarajevu protesti za malenu Dženu

Vijesti 18. feb 202208:17 > 09:55 0 komentara
Facebook

U Sarajevu će danas ispred BBI u 14 sati biti održani protesti zbog tragično stradale djevojčice Džene Gadžun. Kako su najavili organizatori, primorani su izaći na ulice i tamo tražiti pravdu, jer nezadovoljni su dosadašnjim radom Tužilaštva KS.

Dva mjeseca od smrti djevojčice Džene, podsjetili su, kompletiran je i nalaz obdukcije, koji je dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, no međutim, mi do dana današnjeg nemaju apsolutno nikakvih infomacija.

Planirana je šetnja do Tužilaštva KS, gdje će predati zahtjeve i obratiti se prisutnima i medijima.

I članovi grupe Pravda za Dženana Memića, pridružit će im se u njihovoj borbu i nastojanje da saznaju istinu.

“Mi ćemo u petak biti uz njih. Pozivamo vas da nam se pridružite”, poručili su iz Pravde za Dženana Memića.

Podsjetimo, Džena je preminula 14. novembra nakon što je operisana u jednoj privatnoj klinici. Inspekcija je kasnije utvrdila da medicinski aparati u toj klinici nisu bili verifikovani.

Iz Tužilaštva KS, danas su saopćili da tužilački tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu vezanom za liječenje i smrt djevojčice, intenzivno i prioritetno postupa u predmetu.

“Do sada je poduzeto više radnji dokazivanja, izdate su naredbe za vještačenja koja su u toku. Daljne radnje u postupku ovise o rezultatima vještačenja. Inače, zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija”, istaknuli su iz Tužilaštva KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!