Danas zajednička dženaza trojici mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći

Vijesti 29. jan 202108:16 > 08:21 0 komentara
Facebook

Na mezarju Čoralići u Cazinu danas će biti obavljanja zajednička dženaza i ukop Tariku Muhamedagiću, Arminu Čajiću i Tariku Pandžiću, koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 26. januara oko 18:15 sati u naselju Šepići kod Cazina. 

Velika tragedija se dogodila kada je Fiat Punto, u kojem su se nalazila trojica mladića, udario u grtalicu. Na mjestu događaja preminuli su mladići Tarik Pandžić i Armin Čajić, dok je Tarik Muhamedagić prevezen u bihaćku bolnicu.

I pored nadljudskih napora ljekara, on je uzgubio bitku za život.

Današnji dan je, odlukom gradonačelnika Cazina, proglašen Danom žalosti zbog tragičnog gubitka trojice naših sugrađana Armina Čajića, Tarika Pandžića i Tarika Muhamedagića. Naime, danas će se u Ćoralićima u 14 sati klanjati zajednička dženaza trojici mladih Cazinjana koji su izgubili život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u večernjim satima.

Odlukom o Danu žalosti svim javnim ustanovama i društvenim objektima nalaže se isticanje zastava na pola koplja, a medijima i organizatorima kulturno- sportskih događaja prilagođavanje sadržaja i aktivnosti u skladu s Danom žalosti.

“Dan žalosti proglasila je i Vlada Unsko- sanskog kantona, a neizmjerni gubitak za našu zajednicu telegramima i riječima saučešća izrazili su brojni prijatelji Cazina i zvaničnici kojima se Grad Cazin zahvaljuje. Našim dragim Cazinjanima Arminu Čajiću, Tariku Pandžiću i Tariku Muhamedagiću dovimo za džennet, a njihovim roditeljima, porodicama i školskim prijateljima za sabur i snagu u ovim teškim trenucima”, naveli su iz Općine Cazin.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!