Darovana prva beba rođena u Republici Srpskoj u Novoj godini

Vijesti 01. jan 202213:28
Podijeli:
Izvor: RTRS

Prva beba u Republici Srpskoj u 2022. godini je djevojčica rođena minut nakon ponoći u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Djevojčicu tešku tri kilograma u novogodišnjoj noći na svijet je donijela 25-godišnja Aleksandra Prpoš iz Gornje Lamovite kod Prijedora. Ovo je drugo dijete porodice Prpoš.

Generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić danas je u Banjaluci, u ime predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović darivao prvorođenu bebu u RS, a koja je došla na svijet u ovoj zdravstvenoj ustanovi, piše RTRS.

“Želim da se zahvalim u ime porodica prvorođenih beba, predjsednici Republike, Gradskoj Upravi, gradonačelniku, građanima Banjaluke, što su nastavili da gaje dobre običaje i darivali prvorođene bebe. Pozivam sve nivoe vlasti da promovišemo natalitet i rađanje djece u Republici Srpskoj, jer to je ono najvažnije”, naglasio je Đajić.

U isto vrijeme i predstavnici gradskih vlasti tradicionalno su darivali prvorođenu bebu u 2022. godini sa područja Banjaluke.

“Ovo je tradicija koja traje godinama i decenijama, da gradonačelnik donira jedan dukat, zlatnik prvorođenoj bebi, kao našu ženju da slijedimo onu čuvenu sintagmu ‘Djeca nam se rađala’, kako u Banjaluci, tako i u Republici Srpskoj”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar