Davor Dragičević: Ne bude li reakcije Tužilaštva, osvetit ću svoje dijete

Vijesti 24. mar 202212:58 > 12:59 1 komentar
N1

Tačno je četiri godine od pronalaska tijela Davida Dragičevića na ušću Crkvene u Vrbas, nedaleko od centra Banjaluke. Od tada do danas njegov otac, porodica i prijatelji traže pravdu za 21.-godišnjeg banjalučkog studenta.

Davidov otac, Davor Dragičević obratio se danas na mjestu na kojem je pronađeno tijelo njegovog sina.

“U nedjelju sam pred Tužilaštvom Bosne i Hercegovine”, najavio je Dragičević, ističući kako je to “očajnicki vapaj da se s ulice sklone ubice i zločinci koji su na slobodi”.

Istakao je kako očekuje da ovaj predmet, kao i predmet ubijenog sarajevskog mladića Dženana Memića bude prioritet.

“Ovo se mora riješiti, ne znam koliko ću biti tamo, ako ne bude odlučujuće reakcije Tužilaštva Bosne i Hercegovine i same države Bosne i Hercegovine – to znači da ne postoje institucije”, rekao je Dragičević ističući kako nijedan eksces on ili neformalna grupa “Pravda za Davida”, nisu učinili.

Dragičević je poručio i kako za svog sina nije učinio ništa, te da će zbog toga preuzeti pravdu u svoje ruke.

“Povući ću se na određeno vrijeme, ne bude li reakcije Tužilaštva, osvetiću svoje dijete. Jer Davoru Dragičeviću ne daju da bude legalista i da se na pravedan način bori za pravdu za svoje dijete”, istakao je Dragičević najavljujući kako sljedeće godine neće biti na mjestu pronalaska tijela svoga sina, osim ukoliko ne bude pokrenut sudski proces.

Davor Dragičević je ranije najavljivao da će 27. marta ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine postaviti šator.

N1
N1
N1
N1

Podsjetimo, nestanak Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta 2018. godine, a cijelu tu godinu u gradu na Vrbasu obilježili su masovni i svakodnevni protesti grupe i građana koji su tražili pravdu za ubijenog mladića.

Njegova smrt prvo je okarakterisana kao zadesna, nastala utapanjem i bez elemenata krivičnog djela, da bi tužilaštvo nakon četiri mjeseca predistražnih radnji, 28. juna 2018. donio naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare