Davor Dragičević stigao u Sarajevo

Vijesti 27. okt 202114:31 > 14:37 2 komentara
N1

Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg sina Davida, koji je ubijen u Banjaluci, stigao je u Bosnu i Hercegovinu.

On je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje su ga dočekali Banjalučani i Sarajlije sa transparentima na kojima je pisalo “Ćaća nikad neće biti sam”.

Uskoro se očekuje ">UŽIVO obraćanje Davora Dragičevića koje možete pratiti na našoj Facebook stranici.

Ozren Peduv, predstavnik grupe “Pravda za Davida”, na sarajevskom aerodromu najavio je pred okupljenima da će borba biti još jača “za ubijenog sugrađanina iz Banjaluke”. Najavio je i veće proteste.

I dalje nemamo konkretnu informaciju iz Tužilaštva BiH. Ako se tako nastavi, protesti će se desiti. Siguran sam da će se desiti u Sarajevu“, rekao je Perduv i uputio apel Tužilaštvu BiH da donese tužilačku odluku.

Ifet Feraget, advokat porodica Dragičević i Memić, kazao je kako ova dva slučaja moraju biti riješena jer se radi o 14 prioritetea Evropske komisije – pravosuđe.

Političari su u dobroj mjeri involvirani u zataškavanje ova ova ubistva. Gospodin Priebe je bio vrlo jasan u svom izvještaju i skoro izjavio da su ova dva slučaja test za pravosuđe“, rekao je Feraget.

Kazao je kako postoji teorijska mogućnost da neko progoni i dalje Davora Dragičevića, ali ne vjeruje da će doći do hapšenja.

Spremni smo na sve“, kazao je Feraget.

Ranije danas Dragičević je postavio fotografiju sa bečkog aerodroma uz poruku “Vidimo se uskoro”.

Podsjetimo, Dragičević je otišao iz BiH 30. decembra 2018. godine nakon niza protesta na Trgu Krajine. Boravio je u Beču, ali mu je Austrija odbila azil.

Dragičević je u razgovoru za N1 poručio i to da će svoju borbu i “Pravdu za Davida” nastaviti još jače i žešće nego prije.

“Vidjeli smo da dvije godine i devet mjeseci, kako sam bio protjeran iz BiH, apsolutno se ništa nije dogodilo, zato što je svima u interesu da zataška ovaj slučaj i ovo ubistvo. Međutim, sa mojom povratkom mnogo stvari će biti jasnije i ja sam rekao da to nikad neću dozvoliti. Sva odgovornost je na državi BiH i SIPA-i i u zaštitu mog života, moje porodice, a također odgovornost je na članovima grupe Pravda za Davida”, rekao je tada Dragičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare