Dejan Jović, Šukrija Zvizdić, Kasim Kamenica u Novom danu

Vijesti 14. jan 202214:17 > 14:26 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Ako nastavite sa idejom konstitutivnosti naroda, riskirate raspad BiH riječi su Dejana Jovića – profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu. Koji je put promjene i smirivanja političke krize u BIH, kuda nas može odvesti jačanje etnonacionalizama i sve češća demonstracija sile i moći na bh. i regionalnoj političkoj sceni?

BIH iz dana u dan bilježi rekordne brojke zaraženih korona virusom. Kako rastu brojke tako se poštravaju i pravila. Novo da su antigentski testovi primarni način utvrđivanja infekcije covidom, umjesto PCR testova izazvali su najviše reakcija. Koje mjere daju rezultate, koje ne, šta najprije može utjecati na završetak pandemije za Novi dan pojašnjava virusolog Šukrija Zvizdić.

U sportskom bloku bavimo se rukometnom reprezentacijom BIH. Adis Hadžić – novinar Nove BH izvještava iz Bratislave, u studiju sa gostima analiziramo mogućnosti i želje bh. reprezentacije na Evropskom rukometnom prvenstvu. Poslije ubjedljivog poraza od Švedske na otvaranju Eura, desetkovana Bosne i Hercegovina nastavlja borbu za smotri najboljih rukometnih reprezentacija Evrope. Slijede utakmice protiv Češke 15. januara, zatim Španije dva dana kasnije. Šta mogu Zmajevi Ivice Obrvana u dva naredna meča pored mnogobrojnih problema sa sastavom pitamo nekadašnjeg selektora rukometne reprezentacije BiH Kasima Kamenicu.

Lovište u Konjicu je najveće lovište u Federaciji BiH. Prostire se se na površini 69 hiljada hektara sa raznom vrstom divljači. Nažalost, lovište je nezaštićeno. Zašto? Kako zaštititi lovište i divljač u Novom danu govore lovci Lovačkog udruženja Konjic Dženadin Podrun i Džemail Ćibo.

Minela Jašar – Opardija sa vama je od 09-11h.

Dejan Jović, Šukrija Zvizdić, Kasim Kamenica

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!