Delegacije SBB-a i SDP-a razgovarale o racionalizaciji FBiH

Vijesti 06. jul 202115:15 1 komentar
SBB

Kako smanjiti preveliku javnu potrošnju, korupciju, deficit u budžetu i vanbudžetskim fondovima, neravnopravnost građana i naroda, povećati pravnu sigurnost i smanjiti ekstreman broj ministarstava na kantonalnom nivou, bile su teme današnjeg sastanka predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i SDP-a Nermina Nikšića.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, i Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH, SDP-ova delegacija je predstavila platformu za razgovor sa svim političkim strankama koje participiraju u Parlamentu FBiH, radi racionalizacije Federacije Bosne i Hercegovine.

“Ovom prilikom je istaknuta visoka saglasnost o načelima platforme i podudarnost s političkim ciljevima Saveza za bolju budućnost BiH. Istovremeno je istaknuto i očekivanje da će i druge političke stranke u FBiH, bez partijskih sujeta, prihvatiti načela koja su predložena i, kao i danas što je uradio SBB, participirati svojim idejama da dođe do neophodne racionalizacije Federacije koja će uštedjeti stotine miliona maraka na godišnjem nivou i život građana učiniti jednostavnijim i boljim”, saopćeno je iz SBB-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare