Demokratska fronta podržala Stranku za BiH u tužbi protiv Schmidta

Vijesti 02. sep 202217:07 1 komentar
Screenshot

Demokratska fronta podržala je Stranku za Bosnu i Hercegovinu u pokretnju tužbe protiv Christian Schmidta, visokog predstavnika u BiH i ostalih koje planiraju tužiti Evropskom sudu za ljudska prava.

Iz DF navode da je vidljivo da se visoki predstavnik suprotno svome osnovnom i primarnom zadatku, u potpunosti stavlja na stranu Republike Hrvatske koja putem svojih ekspozitura u Bosni i Hercegovini nastoji preoteti dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umjesto da na takve pokušaje odlučno reaguje, Christian Schmidt se stavio u ulogu aktera koji aktivno potpomaže narušavanje suvereniteta države Bosne i Hercegovine, kažu u DF-u.

Stranka za BiH tuži i Schmidta

Također, na kraju napominju da s obzirom na to da Schmidt nije odustao od planova o nametanju sistema aparthejda, nego samo prolongira donošenje rješenja, podržavamo inicijativu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te smatramo kako je od jednakog značaja i građanska i pravna borba protiv podrivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, na sjednici Glavnog odbora Stranke za BiH krajem augusta usvojen je tekst tužbe koju će u ime građana BiH podnijeti protiv Evropske unije, Republike Hrvatske, i Ureda Visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare