Denis Bećirović okupio trećinu delegata za hitno izglasavanje ukidanja akciza

Vijesti 11. mar 202214:12 2 komentara
N1

Delegat Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u državnom Domu naroda Denis Bećirović uspio je sakupiti potpise delegata ovog Doma za zakazivanje hitne sjednice, na kojoj bi bila potvrđene odluke Predstavničkog doma Parlamenta BiH o ukidanju akciza na gorivo i uvođenje diferencirane stope PDV-a na osnovne životne namirnice.

U zahtjevu se traži da predsjedavajući i Kolegij Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u roku od tri dana od dostavljanja zahtjeva sazove hitnu sjednicu Doma naroda, na kojoj bi se kao tačke dnevnog reda razmatrali Prijedlog zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, koji je Predstavnički dom usvojio na posljednjoj sjednici održanoj 9.marta.

SDP
SDP

Podsjetimo, s obzirom da je redovna sjednica Doma naroda zakazana za 24. mart – Bećirović je insistirao da se radi o predugom roku kako bi se raspravljalo o prihvaćenim odlukama sa Predstavničkog doma. Stoga je ovaj delegat SDP-a jučer krenuo u prikupljanje potpisa za održavanje hitne sjednice ovog tijela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare