Denis Čarkadžić i Jasmin Avdović u Novom danu

Vijesti 03. jun 202115:35 0 komentara
N1

I posljednjeg radnog dana u sedmici budite uz Novi dan. Aktuelne teme i gosti i zanimljive priče iz BiH, regiona i svijeta očekuju Vas i ovoga jutra.

O razgovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH, sastanku članova Predsjedništva BiH Džaefrovića i Komšića sa Milom Đukanovićem, susretu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Republike Srpske, imenovanju novog visokog predstavnika, te aktuelnoj političkoj situaciji razgovaramo sa analitičarem Denisom Čarkadžićem.

Tema Novog dana su i radnici u zdravstvu u Kantonu Sarajevo. U štrajku su već 22 mjeseca, koliko traje borba za potpisivanje kolektivnog ugovora. Gost Novog dana je Jasmin Avdović, iz Sindikata zaposlenih u zdravstvu KS.

Pandemija korona virusa ozbiljno je pogodila globalnu ekonomiju. Nije pošteđena ni domaća privreda i ekonomija. U BiH, mali preduzetnici imaju koristan alat i program pomoći na raspolaganju – Okvir pomoći, namijenjen malim preduzetnicima, poljoprivrednicima. Sve detalje saznajte u Novom danu.

Zahvaljujući vakcinama, pod kontrolu su stavljene mnoge, ranije smrtonosne bolesti, a na godišnjem nivou spriječi se do 3 miliona smrti. Zabrinjavaju podaci da u BiH čak 32 odsto djece nije u potpunosti vakcinisano, a taj trend raste. O redovnoj vakcinaciji, ali i važnosti epidemioloških mjera kroz Unicefovu kampanju govorimo u Novom danu. Naša gošća biće preduzetnica Amila Lačević Ćoralić.

Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri” organizuje humanitarnu modnu reviju za prikupljanje sredstava za rad udruženja. Novinarka Rubina Čengić jedna je od brojih ljudi koji su se odazvali i donirali predmete za aukciju. O humanosti, empatiji i reviji Rubina govori za Novi dan.

Budite uz Novi dan. Sa Vama smo od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!