Denis Džidić, Erduan Kafedžić, Borka Rudić i Nermin Pećanac u Novom danu

Vijesti 31. maj 202116:38 > 19:07 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

U samo jednoj sedmici napadnuti su novinari, publicisti, analitičari: Senad Hadžifejzović, Dragan Bursać I Tanja Topić. U “Novom danu” razgovaramo o prijetnjama i napadima na novinare, te ulozi tužilaštva i policije u njihovoj zaštiti sa Nerminom Pećancem, bivšim ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Borkom Rudić, generalnom sekretarkom Udruženja “BH novinari”.

O slučaju “Pandora” i presudi Kemalu Čauševiću, presudi Sadiku Ahmetoviću, disciplinskoj tužbi protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić, uoči drugostepene presude Ratku Mladiću, a nakon što je Radovan Karadžić prebačen u Veliku Britaniju u “Novom danu” razgovaramo sa Denisom Džidićem, direktorom BIRN-a.

U BiH se neprestano govori o spornim diplomama zbog čega ne možemo govoriti o društvu izgrađenom na čestitosti i znanju. Nerijetko se afirmiraju nestručni i podobni ljudi koji su malverzacijama došli do svojih diploma. O borbi protiv ove pošasti razgovaramo sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduan Kafedžić.

U “Novom danu” tematiziramo ulogu kompjuterskih nauka i informacionih sistema u kreiranju i razvoju univerziteta četvrte generacije, Naša je gošća dr. Belma Ramić-Brkić, dekanesa Fakulteta za Kompjuterske nauke i Informacione sisteme Univerziteta SSST.

Povodom Međunarodnog dana djeteta specijalna gošća je Hala Damakhli, izbjeglica iz Sirije koja sa majkom, setrom I bratom kojem je potrebna medicinska skrb boravi u prihvatnom centru “Ušivak”. Kako je doživjela rat i napuštanje svog doma, došla do BiH, o čemu sanja, gdje želi da živi i brine li se iko o njenim pravima razgovaramo sa hrabrom četrnaestogodišnjakinjom iz Sirije.

U utorak je u “Novom danu” Sanela Dujković od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!