Denis Šulić još nije dobio poziv na saslušanje: Ono što buni građane FBiH je…

Vijesti 23. dec 202115:25 0 komentara
Denis Šulić
Denis Šulić (N1)

Nastavljeno je prikupljanje dokumentacije u vezi sa predmetom “napad na ustavni poredak” koji se vodi pred Tuližaštvom Bosne i Hercegovine. Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu i danas su u Narodnoj skupštini. Uporedo se prikuplja i dokumentacija iz stranaka vladajuće većine u Republici Srpskoj. Potpredsjednik Narodne skupštine, SNSD-ov Denis Šulić koji je predsjedavao posebnom sjednicom o vraćanju nadležnosti 10. 12, do danas nije dobio poziv za saslušanje.

Šuić je za N1 kazao da još nije dobio poziv Tužilaštva BiH.

“Dokumentacija se radi, vezana je za 2003. 2004. i 2005. godinu i neke odluke koje je Narodna skupština  usvajala u tom periodu, a vezane su za posebnu sjednicu Narodne skupštine 10. 12. I ono što buni uvijek i građane, prvenstveno u Federaciji Bosne i Hercegovine, Narodna skupština nije izašla iz svojih okvira zato što smo mi na skupštini razgovarli upravo o onim saglasnostima koje je Narodna skupština dala upravo 2003, 2004. i 2005. godine a imali i informaciju o prenosu nadležnosti iz oblasti za koje Narodna skupština nije dala saglasnost.” kazao je Šulić.

Podjsetimo, u Tužilaštvu BiH do sada su saslušani, Branislav Borenović, Nenad Nešić, Nebojša Vukanović i drugi političari iz RS.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!