Šulić neće biti ministar za ljudska prava BiH: Spreman sam povući kandidaturu

Vijesti 05. jan 202315:19 2 komentara
N1

Denis Šulić, donedavni potpredsjednik NSRS, izjavio je kako je spreman da povuče svoju kandidaturu za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. On je inače bio prijedlog SNSD-a za ovu poziciju, što je izazvalo burne reakcije u dijelovima Osmorke (SBiH i NES). Zanimljivo je da je ovo Šulić objavio dok je u toku sastanak SNSD-a i Osmorke u Doboju, kojem je prisustvovao i Šulić.

U objavi na Facebooku, Šulić je naveo kako je spreman da povuče kandidaturu “zbog prijetnje nastavka blokade važnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpkoj od političkog Sarajeva”.

“Smatram da ispred svakog od nas lično trebaju biti opšti interesi i Republika Srpska, iz tih razloga spreman da povučem svoju kandidaturu i na taj način onemogućim predstavnike Osmorke da nastave priču o blokadama važnih infrastrukturnih projekata kao što su Gasovod i Hidreoelektrane. Ponašanje Osmorke ne odudara ni malo od ponašanja SDA, njihova priča o multietičkoj BiH je nerealna i ni oni sami u nju ne vjeruju”, naveo je Šulić.

Potom je, poput nekadašnjih izjava Dodika, naveo kako da “multietnička BiH ne postoji u Sarajevu ni u jednoj političkoj strukturi”.

Lideri Osmorke stigli u Doboj na sastanak sa SNSD-om

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare