Denis Zvizdić: Ne postoji hajka na Srbe, ali postoji na institucije države

Vijesti 19. sep. 202121:308 komentara
Podijeli:
Denis Zvizdić
Izvor: Denis Zvizdić (N1)

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kazao je večeras kako u državi ne postoji hajka na Srbe ili bilo koji drugi narod. Zapravo, na djelu je hajka protiv institucija države BiH - Predsjedništva, Parlamenta i Vijeća ministara BiH, zaključio je on.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude razmatran Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, zakazana je za sutra.

Prema najavama lidera pojedinih političkih stranaka Republike Srpske, poslanici iz tog entiteta neće učestvovati u radu Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Denis Zvizdić je preko zvaničnog Twitter profilu poručio kako u Bosni i Hercegovini ne postoji hajka na Srbe ili bilo koji drugi narod, nego da je na djelu “hajka protiv institucija države BiH – Predsjedništva, Parlamenta i Vijeća ministara BiH”.

 

Na dnevnom redu sjednice zakazane za sutra, osim prijedloga budžeta institucija BiH za ovu godinu, trebalo bi da bude i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji su predložili poslanici: Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez, te zahtjeva poslanika: Jasmina Emrića, Saše Magazinovića i Damira Arnauta za razmatranje Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, po hitnom postupku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar