Denis Zvizdić u NiP-u: Zašto sam postao dio ove političke priče?

Vijesti 15. nov 202114:33 2 komentara
N1

Novi član stranke Narod i Pravda Denis Zvizdić naveo je na današnjoj pres-konferenciji razloge zbog kojih je postao dio te stranke.

Prije skoro pet mjeseci sam rekao da postoji nekoliko opcija, nezavisno djelovanje, nova stranka ili podrška postojećim. Ali zbog složene situacije, zbog napada na identitet, suverenitet države, ključni kriteriji su mi rad za opće dobro iznad stranačkih, ličnih interesa, jer država je bitnija od toga. Poslije dužeg razmišljanja odlučio sam se za NiP“, kazao je u uvodnom obraćanju Zvizdić te dodao:

Stranka koja na prvo mjesto stavlja kompetenciju, koja zagovara depolitizaciju. NiP je rijetka partija koja je ulazila u koalicije na principima programa a ne podjele fotelja. Uvjeren sam da će NiP na narednim Općim izborima ostvariti pravi uspjeh. Možda će neki misliti da je preuranjeno što ovo govorim, ali imam dovoljno iskustva da mogu procijeniti političko stanje“.

Novi član NiP-a je rekao i kako je politička scena u BiH spremna za pravu, odgovornu alternativu čije će riječi pratiti djela.

NiP ce biti nosilac promjena ‘iz temelja‘”, poručio je Zvizdić.

Predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković predstavio je danas i zvanično novog člana te stranke – Denisa Zvizdića te istakao kako sada ta stranka dobija “novu dimenziju, državničku”.

Predstavljamo danas i Denisa Zvizdića koji je od sada zvanično član. Izražavam lično zadovoljstvo. Mi sada dobijamo na novoj dimenziji, državničkoj. Danas sam naišao na intervju od prošle godine gdje je naslov bio ‘Volio bih sa Zvizdićem graditi institucije države’ – evo došli smo do toga“, izjavio je Konaković.

Politički direktor ove stranke Kemal Ademović poručio je da je dolazak Zvizdića dokaz da je “Narod i Pravda prva alternativa aktuelnim vladajućim strukturama”.

On je među desetak Bosanaca i Hercegovaca kapacitiranih da rade na institucijama države. Vjerujem da će nam on dodatno iskreno pomoći u izgradnji i institucija i stranke“, izjavio je Ademović.

Podsjetimo, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvidić pristupio je Narodu i Pravdi.

Zvizdić je bio dugogodišnji član SDA, a stranku je napustio 2. jula zbog neslaganja s rukovodstvom SDA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare