Detalji akcije “Brend 4”: Na meti službenici UIO BiH iz Banjaluke

Vijesti 21. dec 202213:30 0 komentara
N1

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) od jutarnjih sati provode veliku akciju kodnog naziva "Brend 4". Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva BiH koje se sada oglasilo.

“Akcija se odnosi na lica koji su službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), zaposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banja Luci”, navode iz Tužilaštva BiH.

Ističe se da se akcija provodi uz podršku MUP-a RS, na području Banja Luke. Akcija je usmjerena na ukupno 6 osumnjičenih osoba, uposlenih u UIO BiH, za koje se sumnjiči da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. i primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

“Nakon što se aktivnosti na terenu u potpunosti okončaju, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu”, navode iz Tužilaštva BiH.

Ranije su se oglasili i iz UIO BiH.

“Uprava za indirektno oporezivanje, menadžment institucije i zaposleni u UIO nisu ni na koji način uključeni u aktivnosti koje su provođene, te da ne posjedujemo informacije o preduzetim mjerama i radnjama nadležnih organa. Stav UIO je potpuno jasan, a to je obavezno zakonsko postupanje svakog zaposlenog u instituciji”, naveli su iz UIO BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!