Detalji otmice: Turski državljani plakali i grlili policajce MUP-a ZDK

Vijesti 18. feb 202212:04 > 12:21 3 komentara
N1

Dok je vješala veš, jučer oko 16 sati, mještanki Kovanića kod Zenice dotrčala su trojica mladića vičući “help, help”, u prvi momenat je mislila da se radi o migrantima, no ispostavilo se da su to turski državljani koje je pod još nerazjašnjenim okolnostima njihov komšija S. Dž. iz Topčić Polja držao zatvorene.

“Same smo bile snaha koja je trudna i ja, pa sam ih uputila kod komšije koji je bio kući. Bili su uplašeni i prljavi, u čarapama, mislim da je samo jedan imao obuću”, priča mještanka koja nije željela pred kamere.

Dodaje da je pozvala snahu koja poznaje engleski da prevede šta se dogodilo. Te da su tada shvatili da se radi o državljanima Turske.

“Bila su ih trojica, ali su stalno na prste pokazivali da su ih četvorica, te da se negdje gore nalazi”, kaže naša sagovornica pokazujući na brdo iznad kuća u naselju Kovanići. Sagovornica N1 dodaje da su čuli da je i četvrti mladić uskoro pronađen na radilištu koje nalazi u blizini.

Mještanka Kovanića dodaje da su turski državljani odmah tražili da im se zove policija i, kako navodi, konzulat, te da su govorili da nemaju dokumente.

“Samo da ste vi vidjeli tu djecu, uplakanu, grlili su policajce kada su došli. Grle ih i plaču”, kaže naša sagovornica.
Na koncu, dodaje da su im dali čarape i obuću. Žale, kažu što im nisu dali i odjeću da se presvuku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare