DF poziva Radulovića da ne prisustvuje Komšićevom obraćanju u UN

Vijesti 22. sep 202116:36 1 komentar
Reuters

Demokratski front (DF), najveća članica vladajuće koalicije u Crnoj Gori, pozvao je crnogorskog ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića da u Generalnoj skupštini UN ne prisustvuje današnjem izlaganju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Navode da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, pismom obavijestio i zvaničnu Podgoricu da Komšić u New Yorku boravi bez saglasnosti Predsjedništva BiH i, kako tvrdi, suprotno Dejtonskom sporazumu.

Iz Fronta smatraju da bi delegacija Crne Gore morala da to ima u vidu i da, kako su kazali, ne bude dio toga skandala.

“Komšić je već iskoristio priliku da u New Yorku napada Srbiju i Republiku Srpsku, čime je jasno stavio do znanja koja mu je osnovna namjera i da će, nelegalno, sa govornice UN promovisati politiku mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu i njegovim liderima. Na stranu to što Komšić u BiH ne predstavlja nijedan narod, već se političkim akrobacijama i prevarama našao u ulozi člana Predsjedništva BiH. Ocjenjujemo, takođe, da je MVP bilo u obavezi da obavijesti javnost o sadržaju pisma koje je poslao Milorad Dodik i smatramo da je neophodno da se uvaži ono što je u njemu navedeno”,  navode iz Fronta, prenosi Pobjeda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare